vádemelési javaslat

2017.11.24. 10:42

Dráma a vasúti átjáróban: rátolatott a sínekre, de jött a vonat

A megrongált sorompó miatt felelnie kell a sofőrnek.

Kemma.hu/police.hu

Az Esztergomi Rendőrkapitányságon bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást B. Attila ellen, közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A 25 éves férfi november 15-én 13 óra körül Lábatlanon autójával a 10-es számú főútról letérve akart áthajtani a szabad jelzést adó vasúti átjárón, és miután átért, akkor előtte, forgalmi okok miatt egy tehergépjármű megállt. Az esztergomi sofőr figyelmetlenül tolatni kezdett és ráhajtott a vasúti átjáróra. A fénysorompó tilos jelzésre váltott és a kihelyezett félsorompó csapórúdja már mozgásban volt, ami a járműre csapódott. A férfi még időben, a vonat érkezése előtt lehajtott a sínekről.

A rendőrök B. Attilát gyanúsítottként hallgatták ki, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte. Az Esztergomi Rendőrkapitányságon a nyomozást a napokban befejezték és az ügyben keletkezett iratanyagot bíróság elé állítási javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!