vádemelés

2018.09.19. 08:16

Csoportban támadtak: csúnya verés lett a hajszín miatt az oroszlányi sörözőben

Két tizenéves is kivette a részét az oroszlányi balhéból, amiben állkapocs törött és pofon is csattant, mert valaki azt mondta: román állampolgár.

Kemma.hu

Forrás: shutterstock

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség bántalmazással elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette, garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a három oroszlányi férfival szemben indult ügyben.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a felnőttkorú vádlottat halmazati büntetésként végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, míg a fiatalkorú vádlottakkal szemben a büntetés kiszabását egy évre halassza el és jóvátételi munka végzését írja elő, továbbá állapítsa meg, hogy a fiatalkorú vádlottak az egy évi próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt állnak. Az elkövetők cselekményét a Tatabányai Járásbíróság bírálja el, tudtuk meg Dr. Reszl Ildikó főügyésztől.

A vád szerint a két fiatalkorú és egy felnőttkorú elkövető, valamint az eljárás során ismeretlenül maradt társaik 2017. augusztus 12. napján éjszaka, két óra körül Oroszlányban, egy sörözőben szórakoztak, az este viszont úgy ért véget, hogy megvertek két másik embert.

A felnőttkorú elkövető az egyik sértettel kötekedett, kritizálta a hajszínét, majd az e személy mellett álló másik sértett arcát ököllel többször megütötte. Eközben az egyik fiatalkorú az első sértettet ütötte meg az arcán. A fiatalkorú vádlott másodszor is ütésre emelte a kezét, azonban a kezét a másik sértett lefogta, mire a fiatalkorú vádlott őt ütötte meg.

A megtámadott két ember a földre került, ahol a felnőtt támadó és három ismeretlen tovább ütlegelte, rugdosta őket. Amikor a két áldozatnak sikerült felállni a földről, menekülőre fogták, de a két fiatalkorú üldözőbe vette őket. Egyiküket utol is érték, őt az egyik fiatal az árokba lökte, valamint ököllel testszerte ütlegelte.

Az egyik megtámadott férfinak nyolc hét alatt gyógyuló állkapocs-csonttörése, míg a másik férfinak nyolc napon belül gyógyuló arc- és hátzúzódása keletkezett.

A balhénak azonban még nem lett vége azon az éjszakán: a felnőttkorú elkövető az utcán két férfit állított meg, tőlük azt kérdezte, hogy hova valósiak, mire az egyik férfi azt válaszolta, hogy román. A vádlott ekkor egy alkalommal, tenyérrel megütötte a magát románnak valló férfit, de a bántalmazás sérülést nem okozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!