bíróság

2018.09.24. 13:52

Csákánnyal esett az ismerőse kocsijának, börtön lett a „jutalma”

A sértett nem volt elégedett a kocsiján végzett munkával, ezért megtagadta a számla kifizetését. A karosszérialakatos csákánnyal vett elégtételt.

kemma.hu

Forrás: shutterstock

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség bíróság elé állította azt a férfit, aki csákánnyal vett elégtételt a sértettel fenn álló elszámolási vitájában, ezzel kimerítve a felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettét és a rongálás vétségét.

Az elkövető karosszéria lakatosként korábban megjavította a sértett tehergépkocsiját, amely miatt a felek között elszámolási vita alakult ki. A vádlott és sértett augusztus 20-án 18 óra körül találkoztak, a vádlott ekkor megkérdezte a sértettől, hogy mikor rendezi a számlát. A sértett erre közölte, hogy szerinte a vádlott nem megfelelő munkát végzett, ezért nincsen tartozása felé. A vádlott indulatos lett, és már ekkor közölte a sértettel, hogy ez esetben szétveri az autóját – tudtuk meg az ügy részleteit dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől.

A férfi ezután hazament, magához vett egy csákányt, majd azzal a sértett környei családi házához ment, és a közterületen parkoló tehergépkocsi szélvédőjére, valamint motorháztetőre mért egy-egy ütést.

A vádlottnak a társadalmi együttélési szabályokat durván sértő és erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen, továbbá a rongálással 315.000,- forint kárt is okozott.

A Tatabányai Járásbíróság az ügyészség indítványának helyt adva egy év börtönbüntetésre ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását három évi próbaidőre felfüggesztette, valamint a bűncselekményhez felhasznált csákányt elkobozta. Az ítéletet az ügyész, vádlott, védő tudomásul vette, így az a kihirdetésekor jogerőssé vált.

(Borítókép: Illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!