ügyészség

2017.12.13. 10:37

Benyugtatózva elsodorta, majd a kocsifeljárón hagyta nagymamáját egy tatabányai nő

Nyugtató hatása alatt vezetett egy 37 éves tatabányai nő. Ennek következtében nemcsak nagymamáját sodorta el, de közúti balesetet is okozott Tatabányán.

kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés, segítségnyújtás elmulasztása, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat a 37 éves tatabányai asszonnyal szemben, aki elütötte saját nagymamáját, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott. Az elkövető büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Járásbíróság dönt.

Az érvényes jogosítvánnyal nem rendelkező nő október 31-én este vezetési képességet hátrányosan befolyásoló nyugtatót vett be, majd beült a ház kapubejáróján álló autójába. A nő nagymamája azonban észrevette ezt, és kinyitotta a kocsi bal első ajtaját, hogy beszéljen az unokájával. Ő azonban ezt figyelmen kívül hagyta, beindította a motort, és tolatni kezdett, a nyitott bal első ajtóban álló nagymamát is elsodorva.

Az asszony az aszfaltra zuhant, és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Unokája segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt, majd néhány perc múlva Tatabányán anyagi káros balesetet okozott.

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!