vádemelési javaslat

2018.03.17. 06:32

Tinédzserek loptak a csolnoki autószerelőtől

A 18 éves fiú kétszer is lopott az autószerelőtől: az első lopásnál egy 17 éves is segített neki.

Kemma.hu/police.hu

Forrás: Shutterstock

A Dorogi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 18 éves kesztölci és egy 17 éves dorogi fiatal ellen, mert megloptak egy autószerelőt. A nyomozást a napokban fejezték be, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldték.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 18 éves gyanúsított egy csolnoki autószerelő műhelyben dolgozott, így tudta, hogy a pénzt a műhelyben hol tartják. Január 9-én 18 óra körül bement a műhelybe, és egy lemezkazettával együtt távozott, majd abból a pénzt kivette, a dobozt útközben eldobta. Az ellopott pénzt másnap egy üzletben elköltötte.

A sértett január 12-én tett feljelentést a rendőrségen. A dorogi rendőrök azonosították a 18 éves tettest. Őt a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A kesztölci fiatal kihallgatása során beismerte, hogy nem csak január 9-én, hanem már decemberben is lopott a sértettől.

A nyomozók az eljárás során megállapították, hogy a decemberi lopást egy 17 éves társával együtt követte el, akit szintén gyanúsítottként kihallgattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában