tárgyalás

2018.03.17. 14:00

Kihűlt és meghalt a demens szívbeteg, mert nem zárták be az ajtót

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt felelhet az elhunythoz és fiához költöző V. Zs.

Kemma.hu

Elhunyt a demens szívbeteg

Forrás: Shutterstock

Március 23-án tárgyalja a Tatabányai Törvényszék V. Zs. ügyét gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával. A vádirat szerint V. Zs. nem gondoskodott arról, hogy a vele élő, több betegségben is szenvedő, demens Sz. Ny. G. ne hagyja el a házat, aki később a ház udvarán annyira kihűlt, hogy életét már nem lehetett megmenteni.

Sz. Ny. G. a fiával, Sz. A. Ny-el élt, aki 2002-ben ismerkedett meg a vádlottal. V. Zs. hozzájuk költözött. Sz. Ny. G. 2009 óta szívbeteg volt, 2001-ben pedig mentális betegséget is diagnosztizáltak nála. 2005-ben előbb belgyógyászati-kardiológiai osztályra, majd onnan demencia és nagyfokú zavartság, valamint agresszivitás miatt pszichiátriai osztályra került. Amikor Sz. Ny. G. kikerült a kórházból, ellátni már nem volt képes magát.

2016. január 26-án fia a munkahelyén tartózkodott, míg V. Zs. éjszakai műszakos volt. V. Zs. reggel hét körül ért haza, és a Törvényszék tájékoztatása szerint akkor Sz. Ny. G. még ébren volt. Együtt reggeliztek meg, majd V. Zs. aludni ment.

Ami miatt most gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt bíróság elé állítják, az az, hogy nem gondoskodott a szívbeteg demens felügyeletéről, és az ingatlan ajtaját nem zárta be, illetve egyéb módon sem akadályozta meg azt, hogy amíg alszik, Sz. Ny. G. az ingatlant elhagyhassa.

Sz. Ny. G. , mialatt a vádlott aludt, a házból hiányos öltözetben kiment, elesett és a házba visszamenni nem tudott. Az átlaghőmérséklet ekkor -0,1 és +3 fok között volt. Sz. Ny. G.-re a munkából 14:45 órakor hazaérkező fia talált rá a hátsó kertben, a hóban fekve, erősen kihűlt állapotban. Mentőt hívott, a sértettet pedig a kórházba szállították, de az intenzív terápiás kezelés

ellenére elhunyt.

(Főoldali kép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!