csaló

2017.11.23. 07:49

Lenyúlta a svájci fizetéseket a sofőr

Svájcba szállított munkásokat, majd elsíbolta a fizetésüket a férfi.

Kemma.hu

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki bejelentett munkahellyel, illetve rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, és jelentős összegű hiteltartozást halmozott fel. Az ügyészség a vádiratban az elkövetővel szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta. Az ügyben a Tatabányai Járásbíróság tárgyaláson fog ítéletet hozni.

Az elkövető 2016. november végén építkezési vállalkozó ismerősével megállapodott abban, hogy külföldi munkavégzésre munkavállalókat keres.

A férfi elhatározta, hogy az általa külföldre szállított dolgozók majdani munkájának díját eltulajdonítja, tájékoztatta a Kemma.hu-t dr. Reszl Ildikó főügyész, hozzátéve, hogy az elkövető ezt követően megállapodott a brigádot vezető tatabányai sértettel a külföldi munkavégzésben, majd vele és további négy személlyel együtt kiutaztak külföldre. A munkavállalók az elvégzett munka ellenértékeként 764 ezer 319 forintnak megfelelő munkabérre tarthattak igényt.

Az elkövető 2016. december 10. napján, a brigád kifizetésének céljából, 3.400 svájci frankot vett át az építési vállalkozó megbízottjától, amely összeget azonban nem fizetett ki a brigád vezetőjének, azt a munkavállalók előtt letagadta arra hivatkozva, hogy a munkát a megbízó később Magyarországon fogja kifizetni. Az elkövető az így átvett összeget eltulajdonította, azt felélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!