Vádemelés

2024.07.01. 14:49

Videón a tatabányai utcai támadás: a pláza előtt kattant be a férfi

Részegen osztotta a pofonokat és az ütéseket a férfi. A tatabányai utcai támadás elkövetője a bíróságon felelhet tettéért.

Kemma.hu

Garázdaság vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki ittas állapotban két férfit és egy nőt támadott meg Tatabányán. A tatabányai utcai támadás elkövetőjéről kamerafelvétel is készült, amelyen jól látható, hogy minden előzmény nélkül kezdi ütni az éppen arra járókat.

A tatabányai utcai támadás elkövetője részegen osztotta a pofonokat
A tatabányai utcai támadás elkövetője részegen osztotta a pofonokat
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Dr. Stoller Katalintól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a vádiratban a férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre, a próbaidő tartamára pártfogó felügyelet elrendelésére,  valamint magatartási szabályként indulatkezelési tréningen részvételre kötelezésre tett indítványt.

A tatabányai utcai támadás a plázában sem ért véget

A vádirat szerint a részeg férfi 2023. május 28-án a tatabányai bevásárlóközpont bejáratánál álló férfit és két nőt sértegetett, a férfit rángatta, belerúgott, aki ettől a földre esett, majd mikor felállt, hasba rúgta. Ezután az elkövető egy másik vétlen férfit is többször megütött. Ekkor egy nő felszólította a cselekménye abbahagyására, mire a férfi a nőt becsmérelte, ököllel fejen ütötte. A nő a padról a földre esett, és közben a szemüvege is leesett, a fején vérző sérülést okozott, emiatt a támadója megbüntetését nem kérte.

Ekkor az előbb megütött férfi a nő segítségére sietve az elkövető és a nő közé állt, ezért az elkövető arcon ütötte, és belerúgott. A dulakodás során az agresszor a férfit hátulról átkarolta, és így az arcán megütötte. A támadó ezután az épületbe bement, ahol a korábban a támadása elől menekülő férfit észrevette, ekkor ismét neki támadt, megrúgta, melytől mindketten a földre estek, majd miután a vétlen férfi a földről felkelt, a támadó hátba rúgta. A két megtámadott férfinak sérülése nem keletkezett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában