Elfogták

2024.07.02. 09:34

Rendszámot cserélt, majd gázolajat lopott a férfi

A rendőrök tudták, hogy egy bűncselekményhez használt jármű rendszáma nem az eredeti. A tatai rendőrök két bűnesettel gyanúsítanak egy almásfüzitői lakost, a leszívott üzemanyagot lefoglalták.

Kemma.hu

Június 28-án reggel érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy Naszályon egy autóbuszból gázolajat szívtak le. A komáromi rendőrök a bűncselekményhez használt jármű típusát és a rajta lévő szlovák hatósági jelzést is ismerték. Már ekkor tisztában voltak azzal, hogy a rendszámot nem arra az autóra állították ki. Azt is tudták, hol lakik a tulajdonosa – közölte a police.hu.

A járőrök Almásfüzitőn, az akkor még feltételezett elkövető lakókörnyezetében találták meg a keresett gépkocsit. Műanyag csődarabot vettek benne észre, valamint egy műanyag kannát tele gázolajjal. A gépkocsi tulajdonosa ekkor már nem volt otthon, de rövid időn belül hazaért.

Elszámoltatásakor beismerte a Naszályon történt bűncselekményt. Elmondta, hogy a szlovák hatósági jelzést is ő szerelte fel. A tatai nyomozók lefoglalták az elvitt gázolajat, a csövet, valamint a hatósági jelzést, és előállították a 35 éves férfit a Tatai Rendőrkapitányságra. Lopás vétség és egyedi azonosító jellel visszaélés miatt indult eljárás ellene. Az üzemanyagot hamarosan visszakapja a tulajdonosa.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában