Letartóztatták

2024.07.09. 07:22

Rács mögött az autótulajdonosok réme: június 29-én éjszaka 3 kocsit törtek fel

A lopás bűntette és lopás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség eredményesen indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki egy éjszaka három gépkocsi feltörésében vett részt.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság az elkövető letartóztatását egy hónapra elrendelte a bűnismétlés veszélye miatt és a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

Az indítvány szerint két férfi  június 29-én éjszaka három kocsit tört fel. Először a dorogi vasútállomás mellett parkoló autó jobb első ajtajának szélvédőjét betörték, a gépjárműből ellopták a sértett lakáskulcsát, a lakáshoz tartozó mélygarázs távirányítóját és a gépjármű forgalmi engedélyét. Az elkövetési érték 10 ezer forint, a rongálással azonban további 50 ezer forint kárt okoztak.

Ezután a dorogi Vasútsor utcában parkoló személygépkocsi bal első ablakát betörték, az autóból elloptak egy parfümöt, egy napszemüveget, egy lakatot, egy csomag rágógumit és 500 forint aprópénzt. Az elkövetési érték 50 ezer forint volt, amely nem térült meg. A rongálással okozott kár pedig további 38 ezer forintra rúg. 

Ugyanezen az éjszakán a Vasútsor utcában egy másik parkoló autót is feltörtek. Az autó mindkét első ablakát betörték, majd a kocsiból elloptak egy szemüveget, egy kihangosítót, 1000 forint készpénzt, valamint három pulóvert. Az elkövetési érték itt 193 ezer forint volt, amely nem térült meg. A rongálással okozott kár pedig további 200 ezer forint volt.

A letartóztatott férfi eddig háromszor volt büntetve, legutóbb zaklatás bűntette miatt  8 hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság, a szabadságvesztésből 2022. május 28. napján szabadult, vele szemben másik két eljárás van folyamatban felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, illetve kábítószerrel visszaélés vétsége miatt.

Mint azt Puskásné Sárközi Ritától, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkárától megtudtuk, az Esztergomi Járásbíróság elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapra a bűnismétlés veszélye miatt, valamint a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében. A végzést az ügyész, a terhelt és a védő is tudomásul vette, így az végleges. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában