Lopás

2024.07.09. 11:08

Pénzt, üdítőket és 2 üveg bort lopott az étkezdékből: durva pénzbüntetésre számíthat

A férfia tatai Öreg-tó partján lévő büfébe, valamint étterembe és irodahelyiségbe hatolt be, ahonnan pénzt, üdítőket és alkoholos italokat is lopott.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a vádirat szerint a férfi 2023. április 22-én éjjel a tatai tóparton lévő büfébe az egyik ablak redőnyének feltolásával betört és onnan közel 250.000 forint készpénzt és üdítőket lopott el. A férfi néhány hónap múlva, 2023. július 3-án éjszaka betörte egy étterem ablakát, és az irodahelyiségből 150.000 forintot vitt magával. Az elkövető ezután 2023. július 29-én hajnalban egy harmadik szórakozóhely üvegablakát kővel betörte és az így keletkezett nyíláson keresztül ellopott 2 üveg bort.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetett előéletű férfival szemben büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki és 401.192 forint összegű vagyonelkobzást alkalmazzon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában