Lopás

2024.07.10. 12:26

Parfümlopásért börtön? Ő neki sikerült

A különösen visszaeső férfit 8 hónap börtönbüntetésre ítélték.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a lopás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki esztergomi és dorogi boltból lopott.

Az ügyészség indítványára a bíróság a többszörös és különös visszaeső férfit 8 hónap börtönbüntetésre, és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész és a vádlott is tudomásul vette, így az jogerőssé vált.

A vádirat szerint a férfi 2023. december 22-én az esztergomi drogériából ellopott egy 18.999 forint értékű márkás parfümöt úgy, hogy azt a ruhájába rejtette. Később a férfi a lopott parfümöt elajándékozta. Másnap a férfi ugyanebből az üzletből egy 17.999 forint értékű parfümöt lopott ugyancsak a ruházatába rejtve, ezt is elajándékozta.

Az elkövető 2023. december 28-án egy dorogi üzletből 1 üveg 10.990 forint értékű szeszesitalt lopott, azt a kabátjába rejtette. Ezt követően a kasszához ment és kifizette a megvásárolni kívánt kenyeret. A bolt vezetője az áruház kamerarendszerén észlelte, hogy a férfi a ruházatba rejti az üveget, és az üzletből történő távozás előtt felszólította a tolvajt az ital átadására, aminek a férfi eleget tett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában