Bűncselekményből bűncselekménybe

2024.07.10. 14:04

Mindössze 60 nap elzárást kapott a férfi, aki fittyet hányt a bíró ítéletére

A férfit korábban ittas vezetésen kapták, így őt 1 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a bíróság. A férfi ezt azonban nem tartotta be és továbbra is vezette az autót.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy az eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította az elkövetőt.

A férfi ezt megelőzően kétszer volt büntetve, mert 2023-ban a bíróság sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt 1 év 8 hónap, végrehajtásában 2 év 6 hónapra felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve 2024. február 13-án jogerőssé vált határozatban ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt 120 óra közérdekű munka büntetésre és 1 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Az elkövető 2024. május 14-én Esztergom lakott területén, a Sissay közben vezette autóját úgy, hogy eltiltás alatt áll. Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság a férfit 60 nap elzárásra, és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész, vádlott, védő is tudomásul vette, így az jogerőssé vált.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában