Erőszakos bűntett

2024.07.09. 16:00

Letartóztatásban marad a férfi, aki csavarhúzóval akarta leszúrni a buszsofőrt

A férfi újabb egy hónapra még a rácsok mögött marad.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és a súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult  ügyben a Komáromi Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki buszsofőrre támadt.

A férfi letartóztatását az ügyészség indítványára a nyomozási bíró 2024. június 17-én egy hónapra rendelte el a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében, és a bizonyítás veszélyeztetésének megakadályozása érdekében. Az ügyészség indítványozta a letartóztatás három hónappal történő meghosszabbítását.

Az indítvány szerint a férfi 2024. június 15-én a vérteskethelyi buszmegállóban felszállt a menetrend szerint közlekedő távolsági autóbuszra. A férfit a busz vezetője felszólította, hogy szálljon le a járműről, őt nem fogja elvinni, tekintettel arra, hogy őt az elkövető mintegy egy hónappal ezelőtt élet elleni cselekmény elkövetésével megfenyegette.

Ezután az elkövető megfenyegette a sértettet azzal, hogy őt meg fogja szúrni, majd a zsebéből elővett egy csavarhúzót és legalább 5 alkalommal, nagy erővel a sértett felé szúrt, amely szúrások közül egy alkalommal eltalálta a sértettet.

A cselekmény miatt a sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett, a cselekmény alkalmas ennél súlyosabb sérülés okozására.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában