Ítélet

2024.07.05. 11:57

Közmunka vár a csolnoki pezsgőtolvajra

Ellopta és benyakalta a 6 liter pezsgőt, most jó pár napot közmunkázhat az elkövető.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az Esztergomi Járásbíróság büntetővégzésében elmarasztalta azt a férfit, aki a csolnoki sportpálya irodaépületébe tört be, és onnan pezsgőt lopott. A bíróság az elkövetővel szemben 160 nap közérdekű munka büntetést szabott ki, valamint a cselekményével a sértetteknek okozott kár megtérítésre kötelezte, és elkobozta tőle a csavarhúzót, amellyel az egyik bűncselekményt elkövette. Dr. Stoller Katalintól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a büntetővégzést az ügyész és a férfi is tudomásul vették, így az jogerőre emelkedett.

A vádirat szerint az elkövető  2023. szeptember 26-án a csolnoki sportpálya melletti irodaépület ablakát csavarhúzóval befeszítette és benyomta. Az irodából két sértettől ellopott egy 5 literes 30 ezer forint értékű, illetve egy üveg 2000 forint értékű pezsgőt, amit otthonában megivott. A férfi a csavarhúzóval egy másik ablakot is megpróbált kifeszíteni, azonban ez nem járt sikerrel. Az ablakban 280 ezer forint kárt okozott.

Ezt megelőzően a férfi 2023. július és augusztus 6. közötti időszakban három alkalommal egy tokodi külterületi, nem körbekerített kertből különféle zöldségeket lopott. A tolvaj férfi 2023. augusztus 21-én ismét zöldségeket lopott a kertből 5000 forint értékben. A férfi ekkor ellopott még egy vadkamerát, a benne lévő memóriakártyával. Az elkövetési érték 68 ezer 988 forint, amely nem térült meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában