Ítélet

2024.07.03. 09:42

Kölcsönszerződések ürügyén tévesztette meg ismerőseit, milliókkal húzta le őket

A csalás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a férfival szemben, aki valótlan indokkal csalt ki több, mint 10 millió forintot két férfitől, és ittas állapotban bántalmazta barátnőjét.

Kemma.hu

Az ügyészség indítványa alapján a törvényszék a büntetlen előéletű férfit két év börtönbüntetésre és 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés büntetés végrehajtását a bíróság négy évre felfüggesztette. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, míg a vádlott és védője három munkanapot tartottak fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére – tudtuk meg dr. Stoller Katalin ügyésztől, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi 2017. február 1. és 2017. szeptember 30. között befektetési, üzleti-vállalkozási lehetőségeket kínált fel a sértetteknek, akik készpénzt, mint kölcsönösszeget bocsátottak a rendelkezésére, melynek felhasználásával az elkövető nyereséget ígért. A férfinak tényleges fizetési szándéka nem volt sem a nyereség, sem a kölcsönösszeg tekintetében. Az egyik károsult 4 millió egyszáz ezer forintot, a másik összesen 7 millió 500 ezer forint pénzösszeget adott át az elkövetőnek, aki a megszerzett pénzösszegeket nem fizette vissza.

Az elkövető 2017. július 1-én az éjszakai órákban egy tatai szórakozóhelyen ittas állapotban akkori barátnőjét több alkalommal meglökte, sípcsontját megrúgta, és a haját is megtépte. Ezt követően a férfi és a nő beszálltak egy ismerősük autójába és Budapestre indultak. Az úton az elkövető legalább két alkalommal ököllel megütötte barátnője arcát, akinek a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a férfi által elkövetett erőszak alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában