Gyors segítség

2024.07.01. 15:14

Életmentés: mélybe akarta vetni magát egy nő Tatabányán

Öngyilkossági szándékkal mászott oszlopra egy nő vasárnap este Tatabányán. Csábrádi Ádám rendőr őrmesternek köszönhetően életmentéssel zárult a sokkoló eset.

Húsz méter magas oszlopról akarta magát a mélybe vetni egy nő a tatabányai vasútállomásnál vasárnap este. A helyszínre érkező rendőrök közül Csábrádi Ádám rendőr őrmester mászott az oszlopra, hogy megakadályozza a szörnyűséget, végül életmentés lett az akció vége.

Az életmentésért sajátját is kockáztatta a hős őrmester
Az életmentésért sajátját is kockáztatta a hős őrmester
Forrás: police.hu

Magasba kellett mászni az életmentés miatt

A rendőrég közleményből kiderül, hogy a bejelentés  20 óra 37 perckor érkezett a Tevékenység-irányítási Központba. Egy nő kezdett bele egy 20 méter magas oszlop mászásába feltehetően öngyilkossági szándékkal a Mozdony utcában. A rendőrök gyorsan a helyszínre érkeztek, azonban hiába szólították fel a nőt, az csak mászott továbbra is még magasabbra. Ekkor lendült akcióba Csábrádi Ádám őrmester, aki szintén mászni kezdett és 15 méteres magasságban beérte a nőt.

Az életmentés a gyors rendőri beavatkozásnak volt köszönhető
Az életmentés a gyors rendőri beavatkozásnak volt köszönhető
Forrás: Beküldött

Az életmentő rendőr megfogta a nőt és az időközben értesített katasztrófavédelem munkatársainak kiérkezéséig biztonságosan tartotta. Az öngyilkosságra készülőt a tűzoltók emelőkosár segítségével biztonságosan lejuttatták. Példamutató szolgálatellátásáért Boross Zoltán László r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, vármegyei rendőr-főkapitány elismerésben részesítette Csábrádi Ádám őrmestert.

Ha úgy érzi, hogy bajban van, kérjen segítséget!

Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok 116-123
Éjjel-nappal, mobilról vagy vezetékesről hívható, mindkettőről ingyenes

Caritas Lelkisegély Telefonszolgálat 06-80-505-503
Este 6-tól reggel 6-ig, vezetékesről hívható, ingyenes

Kék vonal (gyermek- és ifjúsági telefonszolgálat) 116-111
Éjjel-nappal, vezetékesről hívható, ingyenes

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában