Vádemelés

2024.07.02. 15:17

Egy szál cigiért verte ájultra áldozatát a visszaeső bűnöző +videó

Fegyházba kerülhet a visszaeső bűnöző. A cigitarháló rabló legutóbb Oroszlányban verte ájultra áldozatát.

Rablás bűntette és okirattal visszaélés vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki előbb egy szál cigarettát kért a sértettől, majd erőszakkal vette el az értékeit Oroszlányban. A cigitarháló rabló ügyében az ügyészség fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra és 15 ezer forint összegű vagyonelkobzásra tett indítványt, tudtuk meg dr. Stoller Katalintól, a vármegyei főügyészség helyettes szóvivőjétől.

A garázsoknál lendült támadásba a cigitarháló rabló
A garázsoknál lendült támadásba a cigitarháló rabló
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a többszörös és különös visszaeső férfi 2023. június 6-án éjjel Oroszlányban, a Rákóczi úton, felfigyelt az ittas sértettre, akitől egy szál cigarettát kért. Közben eleredt az eső, ezért az közölte, hogy a közeli garázssornál lévő eresz alatt sodor neki egyet.

Mindent vitt a cigitarháló rabló

Az elkövető nem várta meg a cigaretta sodrását, a sértettet ököllel gyomron és arcon ütötte, aki emiatt a garázs falába ütötte a fejét, eszméletét rövid időre elvesztette,  összerogyott. A bántalmazás miatt nyolc napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek. A rabló ekkor belenyúlt az ájult férfi zsebébe, amiből kivette a 80 ezer értékű mobiltelefont, a 2 ezer értékű pénztárcát, a benne lévő 12 ezer forint összegű készpénzzel, a személyes okmányokkal és bankkártyával.

Az elkövető ezután kerékpárral távozott a helyszínről, útközben a sértett telefonját egy garázs tetejére dobta, a pénztárcából a készpénzt kivette, a pénztárcát és az iratokat egy kukába dobta. Az eljárás során a készpénz kivételével az eltulajdonított értéktárgyakat a nyomozó hatóság megtalálta, lefoglalta és a tulajdonosának visszaadta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában