Semmi se szent!

2024.06.18. 08:12

Videón a tolvajok: temetőből lopták el a lélekharang rézborítását

A lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be három férfival szemben, akik a vértessomlói temető lélekharangjának rézborítását lopták el. A tolvajokról videó készült, a felvételen látható, ahogy a lopott lemezt leadják a fémhulladékátvevő telephelyen.

Kemma.hu

A vádirat szerint az egyik férfi 2023. április 26. előtt a vértessomlói temetőben segédmunkásként dolgozott, amikor a lélekharang tetőszerkezetén lévő réz borításra felfigyelt. Szólt a barátjának, akivel aztán közösen,  kézzel felfeszítették a lebontott harangtorony tetőszerkezetről a szegecseket, a vörösréz lemezeket pedig összehajtogatták. A két férfi ismerősüket, a harmadik elkövetőt kérte meg arra, hogy vigye el a temetőből a lemezeket, és segítsen azokat a fémhulladék átvevő helyen értékesíteni.

A három férfi ezután közösen bepakolta a lemezeket a személygépkocsiba, majd azzal másnap, 2023. április 27-én a tatai fémhulladékátvevő telephelyen a sofőr nevén a lemezeket leadták, az érte kapott  73 ezer 720 forintot elosztották. Sokkal nagyobb kárt okoztak azonban ennél.

A bűncselekmény elkövetési értéke: 541 ezer 347 forint. A lopással okozott kár nem térült meg, mivel a nyomozó hatóság által lefoglalt 73 ezer 720 forint összegű rézlemez használhatatlanná vált.

Az ügyészség a vádiratban mindhárom férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést, továbbá két férfival szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában