Pénzbüntetés

2024.06.17. 08:31

Videón a tatai lopások: a próbafülkében rejtette el a szajrét az ukrán nő

A Tatai Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot, amelyben pénzbüntetésre és vagyonelkobzásra tett indítványt.

Kemma.hu

A vádirat szerint az ukrán állampolgárságú nő 2023. január 22-én a tatai áruházban csokoládét lopott úgy, hogy három terméket az áruház ruházati osztályán az egyik próbafülkében a táskájába rejtette, majd fizetés nélkül kiment az üzletből. Mint azt dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, az elkövető pár nappal később, január 25-én  ugyanebben az áruházban lopási célzattal a bevásárló kosarába helyezett különféle termékeket (kozmetikai, ruházati, élelmiszeripari terméket) összesen, majd az áruház ruházati részlegén bement az egyik próbafülkébe, ahol a nála lévő táskába rejtette a  termékeket.

Egy kockás felső ruhaneműről eltávolította az áruvédelmi eszközt, azt felvette a kabátja alá. Ezután a nála lévő, elrejtett termékekkel elhagyta az áruház bevásárló terét, azonban a biztonsági szolgálat elfogta őt. Az elkövető a termékek egy részét kifizette – 32 ezer 582 forintot -, azokat el is vihette, a többi, általa eltulajdonított terméket a sértett visszavette, a vásárlótérbe ismét kihelyezte, így kára teljes egészében megtérült. Az elkövetési érték összesen 54 ezer 940 forint, a meg nem térült kár összege 1377 forint.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában