A nagy fogás

2024.06.20. 14:23

Vértesszőlősön kapcsolták le az FBI segítségével a dark webes drogdílert

Az NNI – szoros együttműködésben az FBI-jal – fejlett kiberfelderítési technikákat alkalmazva figyelni kezdte a dark web piacait, hogy azonosítsa és elfogja a bűnözőt. A beszerzett adatok alapján egyértelművé vált, hogy a férfi 2021 és 2023 között kontinenseken átívelő drogkereskedelmet folytatott a dark web több piacán.

Kemma.hu

A gyanú szerint az illegális üzleti tevékenysége során 16 országban bonyolított le kábítószer-kereskedelmet a magyar állampolgárú férfi. Az USA, Kanada, Szerbia, Ausztrália, Belgium, Svédország, Szaúd-Arábia, Olaszország, Anglia, Csehország, Franciaország, Németország, Ausztria, Írország, Észtország és Spanyolország területéről és területére történtek megrendelések és szállítások – adta hírül a police.hu.

Amikor a nyomozók tavaly nyár végén kutatást tartottak a férfi nagytarcsai otthonában, lefoglaltak tőle telefonokat, számítástechnikai eszközöket és különböző adattárolókat is. Az FBI ügynökök fejlett kiberfelderítési eszközökkel támogatták a magyar kibernyomozókat. Ezek alapján a férfi üzleti modellje egyértelműen nyomon követhető volt.

Fizikailag egyáltalán nem került kapcsolatba semmilyen illegális szerrel.

A gyanú szerint az egyes dark marketeken található piacokon közvetítő szerepet töltött be a végfelhasználó és a beszállító között, és jellemzően úgy szerezte meg a hasznát, hogy magasabb áron adta el a terméket a vásárlónak, mint amennyiért azt a beszállítótól megvásárolta.

A bizonyítékok szerint az értékesített kábítószerek között megtalálható volt minden típus a szintetikus drogoktól kezdve egészen a kokainig és a heroinig bezárólag. A 35 éves férfi a három év alatt 100 millió forint értékű forgalmat bonyolított le kriptovalutában. Profitjának egy részéből ingatlant vásárolt.

Miután az NNI nyomozói az FBI segítségével minden bizonyítékot beszereztek az Egyesült Államokból, megszervezték a férfi elfogását. Június 11-én csaptak le rá vértesszőlősi tartózkodási helyén. Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették. Jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.

A vagyonvisszaszerzési eljárás folyamatban van. A bizniszeiről még videót is készített a hatóság, amelyen szemléltetik, hogyan folytatta le kereskedelmeit a férfi. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában