Szexuális erőszak

2024.06.12. 07:35

Újabb fejlemény a tatabányai szatír ügyében: még egy darabig biztosan rács mögött marad

Óriási port kavart tavasszal a hír, miszerint megtámadtak két nőt is egy héten belül Tatabánya utcáin. A szatírt nem sokkal a támadások után el is fogták, s nyár végéig még biztosan rácsok mögött marad.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség újabb indítványt nyújtott be a Tatabányai Járásbírósághoz, amelyben indítványozta az elkövető letartóztatásának újabb két hónappal történő meghosszabbítását. Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság 2024. február 19-én a szatír letartóztatását egy hónapra rendelte el a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében, majd a határidejét legutóbb 2024. június 19-ig meghosszabbította. Az ügyészség a letartóztatás 2024. augusztus 19-ig történő hosszabbítását kezdeményezte.

Letartóztatták a tatabányai nők támadóját, a 25 éves V. K.-t szatír szexuális erőszak letartóztatás
A szatír vezetőszáron: letartóztatták a tatabányai nők támadóját, a 25 éves V. K.-t
Forrás: police.hu

Bő egy hét alatt két nőre is rátámadt a szatír

Nagy port kavart a közelmúltban, hogy egy szatír bukkant fel Tatabányán, de fellélegezhetnek az itt élők. A helyi törvényszék tájékoztatása szerint szexuális erőszak büntette és más bűncselekmények miatt a Tatabányai Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki Tatabányán rátámadt egy óvónőre február 9-én reggel.

Az indítvány szerint az elkövető Tatabányán, a Sárberki lakótelepen támadt az óvónőre, ököllel az arcát ütlegelte, majd a vállánál meglökve a földre taszította, ahol szexuális cselekményre próbálta rábírni. Ezután a férfi a mobiltelefonja és a pénze átadását követelte, a bántalmazás hatása alatt lévő nő 3.000 forintot át is adott.

Ugyanez a férfi 2024. február 16-án Tatabányán a Mártírok úton szintén szeméremsértő módon molesztált egy nőt.

A férfi korábban 4 alkalommal volt büntetve, legutóbb rablás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt 2023. szeptember 26-án szabadult a 3 év szabadságvesztésből.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában