Ittas vezetés

2024.06.25. 12:29

Részegen száguldozott, végül egy teherautó parancsolt neki álljt

Az ittas sofőrt 1 év 8 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, 200 000 forint pénzbüntetésre és 3 év közúti járművezetéstől való eltiltásra ítélte.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a súlyos testi sértést okozó ittas állapotban járművezetés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 1 év 8 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést, 200 000 forint pénzbüntetést szabott ki és az elkövetőt 3 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

A vádirat szerint a férfi 2023. május 20-án Esztergomban ittas állapotban vezette az autót, ráadásul utast is szállított az anyósülésen.

A sofőr közepes fokú ittassága miatt a megengedett 50 kilométer/órás sebesség helyett 70-75 kilométer/órás sebeséggel haladt, amikor egy útkereszteződésnél lévő, balra ívelő útkanyarulatban a túlzott sebesség miatt az autó megcsúszott, emiatt a járdaszegélyre felhajtott, majd egy parkoló teherautónak ütközött.

Az ütközés miatt a teherautó hátracsúszott a járdára, ott egy hulladéktárolót, és a buszmegálló jelzőtábláját kidöntötte, majd egy virágtartónak ütközött. Az ittas sofőr mellett ülő nő nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában