Vádemelés

2024.06.17. 13:18

Rendőröket is fenyegetett, rúgott és köpött a fékevesztett férfi

A hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult ügyben a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járásbírósághoz, a vád képviseletét a Tatabányai Járási Ügyészség látta el. A vádirat alapján a Tatabányai Járásbíróság ítéletet hozott.

Kemma.hu

A vádirat szerint a férfi 2022. április 4-én Oroszlányban egy étkezde előtt italozott. Az Oroszlányi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály állományába tartozó, ebben az időpontban szolgálatot teljesítő két rendőr és a rendőrökkel közös járőrszolgálatot ellátó  közterületfelügyelő az Oroszlány, Petőfi Sándor utcában a rendőrségi szolgálati gépjárművel közlekedett, mikor egy állampolgár az irányukba integetett, és szóban jelezte nekik, hogy az elkövető „balhézik”, amiből bármelyik pillanatban verekedés lehet. Emiatt a rendőrök és a közterületfelügyelő odalépett az ittas állapotban lévő, kezében sörös üveget tartó elkövetőhöz.

Mint azt dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, az elkövető a közterületfelügyelőt azonnal megöléssel fenyegette, szidalmazta, majd sörösüvegét a magától pár méterre található füves szakaszra eldobta. Az intézkedésbe további két rendőr kapcsolódott be. Az elkövető az egyik rendőrt is megfenyegette, kezét ökölbe szorította és egy levegőben felfelé irányuló ütést adott le, melyhez hozzá tette, hogy így fogja szétütni az állát.

A férfi a korábban általa eldobott sörösüvegéhez odaszaladt, azt a fűből felvette, és azzal a kezében, nagy lendülettel megindult a közterületfelügyelő irányába, amikor egy másik rendőr  elé állt. Egy állampolgár az elkövetőt próbálta megnyugtatni, elvette tőle a sörösüveget és a közeli kukába dobta azt.

Az elkövető az összes jelenlévő rendőrt fenyegette, verekedésre hívta, ezzel többszöri felszólítás ellenére sem hagyott fel, ezért a rendőrök vele szemben kényszerítő eszközt alkalmaztak, majd előállították az Oroszlányi Rendőrkapitányságra. Az elkövető a szolgálati gépjárműben három rendőrt tovább fenyegetett személy elleni erőszakos cselekménnyel .

A rendőrkapitányság előállító helyiség padjára leültették a férfit, ahonnan megpróbált felállni, és egy alkalommal egy következő rendőrt lefejelt, de nem találta el. A férfi ezután is őrjöngött, kiabált és a jelenlévő rendőröket fenyegette, az őt megfékező egyik rendőr felé rúgott, egy másik rendőrre köpött, miközben folyamatosan fenyegetőzött.

A bíróság a férfit 3 év 3 hó börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítéletet az elkövető és védő tudomásul vette, az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában