Letartóztatásban

2024.06.15. 08:56

Rács mögött marad a tatabányai szatír +videó

A Tatabányai Járásbíróság augusztus 19-ig meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki több nőt is megtámadott Tatabányán. A bíróság végzését az ügyészség tudomásul vette.

Kemma.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség  indítványt nyújtott be a Tatabányai Járásbírósághoz a tatabányai szatír letartóztatásának újabb két hónappal történő meghosszabbítására.  Mint azt dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, az ügyészség indítványa eredményes volt, a bíróság a férfi letartóztatását augusztus 19-ig meghosszabbította.

Mint arról korábban beszámoltunk, V. K. két héten belül két nőre is rátámadt Tatabányán. A 25 éves férfi nem csak egy óvónőt támadott meg, de egy másik asszonyt is. A férfi február 9-én reggel támadt rá az óvónőre a Sárberki lakótelepen. Ököllel ütlegelte az arcát. A vállánál meglökte, a földre taszította és szexuális cselekményre akarta rábírni. Ezek után a nőtől a pénze és a telefonja átadását követelte. Az asszony végül 3 ezer forintot adott át támadójának. Portálunkat az eset után az Országos Mentőszolgálat  arról tájékoztatta, hogy a 40 év körüli nőt könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.

Alig telt el pár nap, a férfi ismét akcióba lendült. Február 16-án Tatabányán, a Mártírok úton szintén molesztált egy nőt. A férfi egyébként nem volt ismeretlen a rendőrök és a bíróság számára sem. Korábban 4 alkalommal volt büntetve, legutóbb rablás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt 2023. szeptember 26-án szabadult a 3 év szabadságvesztésből.

A rendőrség a szexuális ragadozó elfogásáról részletesen beszámolt honlapján. A férfi február 16-i áldozata elfutott a helyszínről, és azonnal bejelentést tett a rendőrségen, részletes személyleírást adva. Az előző esetet követően begyűjtött információkat kiegészítve az új adatokkal a nyomozás új lendületet vett. Még aznap, vagyis 16-án a tatabányai nyomozók elfogták a 25 éves helyi férfit. A V. K. lakásán tartott kutatás során a rendőrök megtalálták azt a hátizsákot is, ami a második támadáskor nála volt, és amiről az áldozata szintén leírást adott. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában