Büntetővégzés

2024.06.25. 15:15

Puskával intézte el a disznót a hentes, nem tudott elszámolni a stukkerrel

A bíróság a tárgyalás nélkül hozott büntetővégzésben a lefoglalt lőfegyvert és lőszereket elkobozta. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

Kemma.hu

A lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 1 év 6 hó, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki azzal a férfival szemben, aki mintegy három évtizede megszerzett kispuskát használt rendszeresen disznóöléskor – közölte dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivője.

Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára arról tájékoztatott, hogy a megállapított tényállás szerint, és mint arról korábban beszámotunk, a férfi mintegy 30 évvel ezelőtt szerezte meg a kínai gyártmányú kispuskát a hozzá tartozó tárral, és töltényekkel. A hentes foglalkozású férfi a puskát disznóöléskor használta évente néhány alkalommal. Legutóbb az elkövető 2024. február 06-án a Doroghoz közeli községben vett részt disznóölésen, a kispuskát ekkor is használta, amely után a szomszédos községben közúti ellenőrzéskor a rendőrség az engedély nélkül tartott fegyvert és lőszereket tőle lefoglalta.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában