Ítéletre várva

2024.06.19. 16:15

Pénzmosás Komáromtól Kínáig: ezt tette hozzá a csaláshoz a gátlástalan ügyvezető

A Komáromi Járásbíróság június 20-án hozhat ítéletet azzal a csalóval szemben, aki egy cég ügyvezetőjeként bankszámlákat nyitott azért, hogy azokon pénzmosás valósulhasson meg. Francia állampolgároktól elképesztő összegek kerültek így 3 különböző kínai számlára.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint, és mint arról korábban beszámoltunk,  a vádlott egy szlovákiai gazdasági társaság ügyvezetőjeként a komáromi bankfiókban pénzforgalmi számlákat nyitott, melynek adatait 2020. januárjában megadta egy ismeretlen személynek, és a számlához online hozzáférést biztosított azért, hogy a számlára a céggel üzleti kapcsolatban nem álló személyek pénzösszegeket utaljanak, és onnan tovább utalják más bankszámlaszámokra, ily módon azok eredetét elleplezzék.

A vádlott mindezért jutalékban részesült.  Az ismeretlen csaló pénzügyi tanácsadóként fellépve a budapesti repülőtér parkolóhelyeibe történő beruházást, bérleti szerződést ajánlott fel francia állampolgároknak. Arra vette rá őket, hogy a számlára utaljanak 1300 és 50 ezer euro közötti összegeket.

A fentiek miatt 14 sértett összesen mintegy 90 millió forintnak megfelelő eurót utalt a komáromi számlára, amelyből közel 53 millió forintnak megfelelő eurót a csaló férfi tovább utalt 3 különböző kínai számlára.  A vádlott figyelte a pénzmozgásokat, és közel 19 millió forint átvezetéséről rendelkezett a cég pénzforgalmi EUR számlájáról a cég HUF számlájára, mely összeget készpénzben felvett. Ezen kívül az EUR bankszámláról is felvett 12 millió forintnak megfelelő eurót, amit ismeretlen személynek adott át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában