Sokkoló

2024.06.16. 12:09

Munka közben késeltek meg egy buszsofőrt Esztergomban

Elképesztő esetről számolt be az interneten a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet.

Kemma.hu

Munkavégzés közben egy férfi lábon szúrt egy autóbuszvezetőt Esztergomban. A megtámadott és megszúrt vezető már korábban jelezte a munkáltató felé, hogy egy renitens személy a torka elvágásával is megfenyegette és kérte a munkáltató intézkedését. Most bekövetkezett az, amire az autóbuszvezető felhívta a telephelyvezető figyelmét és kérte a segítségét. Ugyan nem a torkát vágták el, de a combjába szúrt az a személy, aki folyamatosan fenyegette – írta meg a SZAKSZ, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet bejegyzése nyomán a Borsonline.

A SZAKSZ Facebook-posztjából kiderült, hogy a most megtámadott autóbuszvezetőt már többször is érte atrocitás munkája során, de ilyen súlyos esetig még sosem fajultak a dolgok. Korábban pedig az alábbi levéllel hívta fel a munkáltató figyelmét az ilyen esetekre:

„Tisztelt Telephelyvezető Úr, Kedves Gábor! Az alábbi írással invitállak közös gondolkodásra, hogy miként tudnánk tenni az autóbuszvezetőket érő verbális / fizikai agresszió ellen, egyúttal kérjük szíves iránymutatásodat a felvetett munkahelyi problémák szakszerű és jogszerű kezelésére. 

A bennem meglévő félelem nem a fantáziám szüleménye, két esetben jutott bírósági szakaszba az általam munkavégzés közben elszenvedett fizikai erőszak. 24 év munkavégzés alatt ez nem tűnhet soknak, de ebből bármelyik fordulhatott volna tragédiába. Egyik esetben egy 11,5 centiméter pengehosszúságú késsel támadtak rám, a másik alkalommal 70 kilométer/órás sebességnél szerette volna a kormányt megrángatni az egyik utas. Mindkét szituációban bizonyítottan alkohol- és drog által befolyásolt személyekről beszélhetünk. 

Ekkor a munkáltatói jogkör gyakorlójának határozott álláspontja az volt, hogy az elkövetők továbbra is igénybe vehetik a szolgáltatást, vagyis a jövőben is veszélyeztethetik más(ok) életét és testi épségét. Örömmel tapasztalom, hogy ebben az eszement álláspontban elmozdulás érzékelhető.”

Ezt követően röviden a jelenlegi helyzetet is ismertette, amit az alábbi posztban lehet elolvasni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában