Lopás

2024.06.20. 13:45

Megfogta, elvitte: így lopta el faarccal a fűkaszákat a tolvaj

A bíróság a letartóztatásban lévő, többszörös és különös visszaeső vádlottat 3 év 6 hónap fegyházbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint kötelezte a sértetteknek okozott kár megfizetésére.

Kemma.hu

A Tatabányai Járásbíróság kifosztás bűntette, lopás bűntette és lopás vétsége miatt indult ügyben tartott előkészítő ülésen hozott ítéletet. A bíróság a letartóztatásban lévő, többszörös és különös visszaeső vádlottat 3 év 6 hónap fegyházbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint kötelezte a sértetteknek okozott kár megfizetésére.

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a vádirat szerint a férfi 2023. július 21-én egy oroszlányi gazdabolt előtt kiállított, le nem zárt 75.000 forint értékű fűkasszát, valamint egy 290.000 forint értékű fűkaszát lopott el úgy, hogy azokat magához véve elsétált. A férfi a két fűkaszát értékesítette. A fűkaszákat a nyomozó hatóság lefoglalta, így a lopással okozott kár megtérült. 

Nem ez volt az első lopása

A férfi 2023. július 6-án az oroszlányi üzletben egy üveg 5.999 forint értékű szeszesitalt kísérelt meg ellopni úgy, hogy azt a nála lévő táskába pakolta és a pénztárnál csupán az általa vásárolt élelmiszert akarta kifizetni. A férfit tettenérték, így a sértett kára megtérült. A vádlott 2023. július 13-án az oroszlányi hajléktalanszálló hátsó kerthelyiségében alvó sértett mellől ellopta a 44.000 forint értékű telefont, amit még aznap 5.000 forintért értékesített.

A férfi a fenti bűncselekményeken kívül több alkalommal követett el lopást. 2023. július  7-én egy tatabányai szupermarketből 68.587 forint értékben lopott el szeszesitalt - erről videófelvétel is készült. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában