Lopás

2024.06.14. 11:23

Letartóztathatják a több ezer liter gázolajat elcsencselő tolvajokat

Az esztergomi nyomozók elfogták a főként gázolajlopásra szakosodott elkövetőket, akiket gyanúsítottként ki is hallgattak.

Kemma.hu

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a lopás vétségének ügyében az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta két férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében, a bizonyítás veszélyeztetésének megakadályozása érdekében, valamint az egyik férfi esetében a szökés veszélye miatt.

Munkagépekből, teherautókból, kamionokból lopták ki a gázolajat
Munkagépekből, teherautókból, kamionokból lopták ki a gázolajat
Forrás: police.hu

Az indítvány alapján az Esztergomi Járásbíróság 2024. június 14-én tart ülést, amelyen az elkövetőket meghallgatja, azt követően hozza meg végzését. Az indítvány szerint az egyik elkövető 5 rendbeli lopás bűntettével, 3 rendbeli lopás vétségével, a másik férfi 1 rendbeli lopás bűntettével, 3 rendbeli lopás vétségével gyanúsítható megalapozottan.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, az Esztergomi Rendőrkapitányság lopás miatt folytat nyomozást három férfival szemben, akik három hónapon keresztül több alkalommal munkagépekből, kamionokból, teherautókból szívtak le összesen több mint 2 ezer liter gázolajat, illetve szereltek ki akkumulátorokat. Nem voltak tétlenek, ha nem adódott lehetőség a jogtalan üzemanyag-vételezésre, legalább egyszer 5 köbméter kőris tűzifát is elvittek egy erdőből.

A nyomozók eljárást indítottak két további férfi ellen is, ők voltak azok, akik rendszeresen felvásárolták tőlük a gázolajat. A rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket, majd kettejüket őrizetbe is vették. A nyomozásnak azonban még nincs vége, további összefüggéseket vizsgálnak még.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában