Letartóztatják?

2024.06.14. 07:18

Lebukott az albérletes csaló - ahova kerülhet, oda nem kell kaució

A Tatabányai Járási Ügyészség a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében indítványozta, hogy a bíróság rendelje el a csaló letartóztatását egy hónapra. Az indítvány alapján a Tatabányai Járásbíróság június 14-én tart ülést, amelyen meghallgatja az elkövetőt, és azt követően hozza meg végzését.

Kemma.hu

Az indítvány szerint az elkövető 2 rendbeli csalás vétségével, 12 rendbeli csalás bűntettével valamint közokirattal visszaélés vétségével gyanúsítható megalapozottan. Mint arról korábban beszámoltunk, a férfi közösségi oldalon kínált úgy  kiadó lakást, hogy beszedte a kauciókat, majd kámforrá vált a pénzzel.

O. Cs.  hirdetésére többen is jelentkeztek. Rövid írásos egyeztetés után személyes találkozóra is sor került, amely során a férfi megmutatta az ingatlant, és a leendő bérlőktől kauciót kért. Ezt meg is kapta, majd ezt követően elérhetetlenné vált. Eltűnt a pénzzel együtt, a sértettek pedig nem költözhettek be a lakásba.

2023 májusától egy éven át csapta be ezzel a módszerrel az embereket. Miután az esetek a rendőrség tudomására jutottak, csalás miatt eljárást indítottak akkor még ismeretlen tettes ellen. A nyomozás során megállapították az elkövető kilétét, akit június 11-én előállítottak a Tatabányai Rendőrkapitányságra. A 39 éves tatabányai férfi ellen 14 rendbeli csalás miatt indult eljárás. O. Cs-t a nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában