Tárgyalás

2024.06.20. 10:37

Ítélet született a bedrogozott fiatal ügyében, aki hétszer szúrta meg apját

Az emberölés bűntettének kísérlete miatt indult ügyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség által benyújtott vádirat alapján a Tatabányai Törvényszék elsőfokú ítéletet hozott azzal a férfival szemben, aki kábítószer hatása alatt állva egy késsel, több alkalommal megszúrta és megvágta az édesapját.

Kemma.hu

Dr. Stoller Katalin ügyésztől, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség indítványa alapján a törvényszék a férfit öt év börtönbüntetésre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, míg a vádlott és védője a cselekmény téves minősítése és enyhítés miatt fellebbezett.

A vádirat szerint a húszéves férfi 2023. október 1-jén 0 óra 20 percet követően tatabányai otthonában a nem sokkal korábban elfogyasztott kábítószertől zavart állapotba került, és nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozva egy alkalommal megütötte a húga arcát. Az elkövetőt az édesapja, a sértett megpróbálta megnyugtatni, mire a férfi elővett a konyhaszekrényből egy kést, és hétszer megszúrta, megvágta az édesapját a fején, a karján és a mellkasán.

A Tatabányai Törvényszéktől azt is megtudtuk, hogy a cselekmény következtében az apának életveszélyes sérülései keletkeztek, melyek orvosi segítség hiányában a halálához is vezethettek volna.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában