Felhőszakadás

2024.06.27. 16:25

Hatalmas károkat, lakhatatlan házakat hagyott maga után a szerdai vihar

Leszakadó ágak, kidőlt fák és elképesztő mennyiségben lezúduló esővíz miatt szólt a sziréna június 26-án Komárom-Esztergom vármegyénkben. Az időjárás épületeket veszélyeztetett, házak váltak lakhatatlanná.

Kemma.hu

Az országon átvonuló szerdai vihar elsősorban a Dunakanyarban, Komárom környékén, illetve a Balatonnál Fonyód térségében okozott károkat, de Veszprém vármegyében is több helyszínre hívtak tűzoltókat. Mint arról korábban beszámoltunk, a zivatarlánc útját kidőlt fák, beázott pincék, megrongált tetők, villámcsapás okozta károk jelezték.

Délután főként leszakadó ágak, kidőlt fák, az esti órákban már a nagy mennyiségű eső miatt szólt a sziréna vármegyénkben. A hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltó egységek a forgalmi akadályt képező, épületeket veszélyeztető kidőlt fákat, leszakadt ágakat motoros láncfűrész és kézi erő segítségével távolították el.

Az esti órákban a kisbéri és komáromi járásban a viharos erejű széllökések és felhőszakadás során rövid idő alatt nagy mennyiségben lezúdult esővíz miatt összesen 49 helyszínen történt tűzoltói beavatkozás, ebből 32 esetben alacsonyabban fekvő lakásokban, pincékben felgyülemlett víz szivattyúzását, 17 esetben kidőlt fák eltávolítását végezték el az egységek.

Több ház is lakhatatlanná vált. A komáromi Lengyár utca egyik házában élő 3 gyermekes család földszintes otthonában térdig állt az esővíz. Mint azt Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagytól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől megtudtuk, a családot ideiglenesen a Fenyves táborban helyezték el. A kiérkező tűzoltó egységek az ingatlan áramtalanítását követően szivattyúk segítségével távolították el a házból az esővizet. Arról, hogy a család mikor költözhet vissza az épületbe, nincsenek információink.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában