Rablás

2024.06.21. 10:57

Folytatódik a tárgyalás: betört, lopott, fegyverrel kényszerítette áldozatait a rettegett rabló

A Tatai Járásbíróság fegyveres rablás ügyében folytat tárgyalást egy férfi ellen július 21-én.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék szerint a vádlott 2022. november 28-án éjjel bement a tatabányai családi házba és eltulajdonította a házban alvó sértett pénztárcáját, valamint egy másik pénztárcát, bennük készpénzzel, bankkártyával, személyes iratokkal, egy mobiltelefont, valamint egy gázpisztolyt. 

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, a vádlott 2022. december 11-én lopási szándékkal bement a tatai családi házba, ahová magával vitte a korábban eltulajdonított gázpisztolyt. A házban kutatni kezdett, magához vett kettő aranylapkát és egy régi, szlovák bankjegyet. A vádlott ezután szembe találkozott a sértett nővel, akire fegyvert szegezett, és értékei átadására szólította fel. A nő átadta az ékszereit, valamint a vádlott további aranyékszert is talált, melyeket magához vett. Ezt követően arra kényszerítette a nőt, hogy a gépkocsijával vigye el őt a tatabányai vasútállomásra, melynek a sértett eleget tett. A bűncselekmény elkövetési értéke 1 millió 265 ezer forint, melyből lefoglalással hatezer forint térült meg. 

A vádlott tíz nappal később ismét bement egy tatai családi házba, az ott tartózkodó sértettre fegyvert szegezett, és pénz, illetőleg arany átadását követelte. A sértett nő 100 ezer forint készpénzt adott át a vádlottnak, majd a vádlott további kutakodással még 100 ezer forintot vett magához. A vádlott ezután a sértettet egy hintaszékbe ültette, karját a szék karfájához kötötte és figyelmeztette, hogy maradjon nyugton, mert a társa a teraszról figyeli. A vádlott ezután taxival Tatabányára ment. Az okozott kár nem térült meg. 

A vádlott 2022. december 30-án este bement az idős sértett tatai családi házának udvarára, ahol lekapcsolta a villanyórát, majd a kisiető sértett fejét megragadta, arcához nyomott egy tárgyat és azzal fenyegette, hogy ha kiabál, végez vele. A vádlott a sértettet behúzta a házba, értékek után kutatott, magához vette a sértett pénztárcáját, melyből kivette a pénzt, valamint a bankkártyát, továbbá magához vett egy paprika sprayt. Ezután a sértettet az ágyra fektette, kezeit és lábait dróttal megkötözte, és figyelmeztette, hogy a társa figyelni fogja. A vádlott ezen alkalommal is taxival hagyta el a várost. Az elkövetési érték összesen 93 ezer forint, mely nem térült meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában