Lopás

2024.06.25. 12:12

Elfogták a pezsgőtolvajt: több liter alkoholért tört be a sportpályára

Csavarhúzóval a kezében tört be ablakokat a férfi, hogy végül hozzájusson a zsákmányához, a pezsgőhöz.

Kemma.hu

A lopás vétsége miatt indult ügyben a Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a férfival szemben, aki sportpálya irodaépületébe tört be és onnan pezsgőt lopott.

A vádirat szerint az elkövető 2023. szeptember 26-án a csolnoki sportpálya melletti irodaépület ablakát csavarhúzóval befeszítette és benyomta. Az irodából két sértettől ellopott egy 5 literes, 30 000 forint értékű, illetve egy üveg 2000 forint értékű pezsgőt, amit otthonában megivott. A férfi a csavarhúzóval egy másik ablakot is megpróbált kifeszíteni azonban ez nem járt sikerrel. Az ablakban 280 000 forint kárt okozott.

Ezt megelőzően a férfi 2023. július és augusztus 6. között három alkalommal egy tokodi külterületi, nem körbekerített kertből zöldségeket lopott. A tolvaj férfi 2023. augusztus 21-én ismét zöldségeket lopott a kertből 5000 forint értékben. A férfi ekkor ellopott még egy vadkamerát, a benne lévő memóriakártyával. Az elkövetési érték 68 988 forint, amely nem térült meg.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás nélkül közérdekű munka büntetést szabjon ki, a lefoglalt csavarhúzót kobozza el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában