Csalás

2024.06.20. 13:35

Afrikába küldte bankkártyáját a nő, hogy így mossa tisztára a pénzét

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a nővel szemben tárgyalás nélkül végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Kemma.hu

Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a pénzmosás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki egy afrikai elkövető rábírására kötött folyószámlaszerződést, amelyet arra használtak fel, hogy a csalásból származó pénzt megszerezzék.

A vádirat szerint az esztergomi nő internetes közösségi oldalon olvasott olyan hirdetésre jelentkezett, amely szerint hitelfelvételhez lehet jutni bizonyos összegű készpénz előzetes befizetése ellenében. A nő az ismeretlen személynek jelezte, hogy nem tud előre fizetni.

A nő az ismeretlen személy rábírására 2021. július 12-én egy hazai bank online felületén kizárólagos rendelkezési jogosultság kikötése mellett, lakossági folyószámlaszerződést kötött. Ezután a nő a folyószámlájához tartozó bankkártyát és annak PIN-kódját futárszolgálattal elküldte az afrikai Benin Köztársaságban lévő Cotonou városba.

Az Afrikában tartózkodó ismeretlen elkövető a nő folyószámláját arra használta fel, hogy további személyeket hitel folyósításának ígéretével tévedésbe ejtve különböző pénzösszegeknek a számlára történő átutalására bírja rá, majd a sértettek által átutalt összegeket a bankkártya segítségével felvette, számukra hitelt nem intézett és nem folyósított. Magyarországról 2021. augusztus 30-án és szeptember 03-án három sértett utalt különböző összegeket a számlára.

A bankkal szerződő nő a mobiltelefonjára érkező szöveges üzenetekből értesült a folyószámláján történő pénzmozgásokról, belenyugodott abba, hogy a számlájára érkező pénz bűncselekményből származik, amelynek hollétét az ismeretlen elkövető a nő segítségével elfedte.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a nővel szemben tárgyalás nélkül végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában