Szabadtéri tüzek

2024.06.26. 11:32

100 körbála égett Gyermelyen - az aratási munkálatok miatt fokozott a tűzveszély! +fotók

Száz körbála égett teljes terjedelmében június 24-én, hétfőn délután Gyermely külterületén. Az esethez riasztott tatabányai és bajnai hivatásos tűzoltók vízsugarak, kéziszerszámok segítségével körülhatárolták, majd egy munkagép közreműködésével eloltották a lángokat. Mire figyeljünk, ha ilyen típusú tüzet észlelünk?

Kemma.hu

Az aratás idejére a gabonatáblától legalább 15 méterre éghető anyagtól és növényzettől mentes dohányzóhelyet lehet kijelölni. A dohányzóhelyen a dohánynemű gyűjtéséhez és eloltásához megfelelő mennyiségű vizet tartalmazó edényt kell elhelyezni.

Ilyen típusú tüzek jelzésénél a legfontosabb a helyszín minél pontosabb megjelölése (település, utca, házszám, külterület esetén bármi, ami a beazonosítást és a tájékozódást segítheti), mert a hívások fogadását központi diszpécser-szolgálatok végzik és ők értesítik a beavatkozó helyi tűzoltóságot – figyelmeztetett a katasztrófavédelem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában