Lopás

2023.11.20. 10:56

Csoportos kiránduláson hagyta el tárcáját, Leányváron már fizettek is a kártyájával

A tolvaj Leányváron le is bukott, ahol egyből ígéretet tett arra, hogy a kárt megtéríti.

Kemma.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint a sértett egy csoportos kiránduláson vett részt. Nála volt a pénztárcája, benne okmányokkal és 80 ezer forinttal. Útközben elveszítette a tárcáját, de ezt akkor nem vette észre. Egy 43 éves piliscsévi férfi is éppen arra járt, aki szintén szerette a természetet. A sértett otthon szembesült azzal, hogy eltűnt a tárcája.

 Nem sokkal később egy üzenetet kapott, hogy a bankkártyájával egy leányvári üzletben vásároltak. A sértett odament, és ott találkozott azzal a 43 éves férfival, akivel pár órával azelőtt, a kirándulás során. A tettes ekkor bevallotta, hogy ő találta meg a tárcát, és hitegette a sértettet, hogy a kárt megtéríti. Az okmányait visszaadta, de a pénzt már elköltötte.

A sértett november 16-án tett feljelentést a Dorogi Rendőrkapitányságon. A nyomozók másnap kihallgatták a piliscsévi lakost, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését. Lopás, valamint csalás miatt indult ellene eljárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában