Indítvány

2023.08.14. 20:00

Továbbra is rácsok mögött maradhat a bakonyaljai drogtermesztő

A tárkányi kiskertész nem rózsafákat locsolgatott, ahogy a mondókában is szerepel, annál sokkal durvábban tolta.

Kemma.hu

További három hónapra maradhat letartóztatásban a kiskertész

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Komáromi Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a tárkányi férfinak, aki fészerben termesztette a kábítószert. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság az elkövető letartóztatását február 24-én rendelte el, legutóbb augusztus 24-ig meghosszabbította. Az ügyészség újabb indítványt tett a letartóztatás 2023. november 24-ig történő meghosszabbítására.

Az indítvány szerint a férfi 2022. augusztus hónaptól a lakóhelyének hátsó udvarán lévő fészerben magokat ültetett el, indiai hasis kendert termesztve oly módon, hogy azokat rendszeresen öntözte, a virágból nyert hajtásokat klónozta, azaz lemetszette, a hajtásokat egyesével elültette és gyökereztette, annak érdekében, hogy kábítószert termesszen. A magvakból 16 tő indiai hasis kender növényi egyed fejlődött ki, amelyeket a nyomozó hatóság február 23-án lefoglalt. A nyomozó hatóság a férfi lakóhelyén a termesztéshez használt eszközöket is lefoglalt.

Precízen figyelt a részletekre, nagy odaadással gondozta a palántákat
Precízen figyelt a részletekre, nagy odaadással gondozta a palántákat
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A férfi büntetett előéletű, őt legutóbb a bíróság halált okozó testi sértés bűntette miatt 4 év börtönbüntetésre ítélte, amelyből kedvezménnyel szabadult, a szabadságvesztés 2023. június 29. napján lett volna kitöltöttnek tekintendő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában