Enyveskezű

2023.08.15. 06:59

Több százezer forintnyi márkás parfümöket lopott egy férfi Tatabányán

Most felelnie kell tettéért a bíróságon.

Kemma.hu

Lopás bűntette ügyében a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a tatabányai férfival szemben, aki márkás parfümöket lopott a drogériából – tudtuk meg Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

A vádirat szerint a férfi január 7-én a tatabányai üzletből 479 ezer forint értékben lopott 15 darab márkás parfümöt úgy, hogy azokat előbb a bevásárlókosarába tette, majd abból átpakolta a hátizsákjába, ezt követően pedig fizetés nélkül távozott az üzletből. A lopott termékek mindegyike áruvédelmi eszközzel volt ellátva oly módon, hogy azok a parfümös dobozok belsejében voltak elhelyezve. A lopással okozott kár nem térült meg.

Az elkövető  január 14-én ugyanebből a drogériából összesen 173 ezer forint értékű, 8 darab márkás, áruvédelmi eszközzel ellátott parfümöt lopott ugyanezzel a módszerrel. A lopással okozott kár megtérült, mivel a tolvajt az üzletből való távozást követően a parkolóban két férfi feltartóztatta, a rendőri intézkedés során tőle a lopott árut visszavették.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetett férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra ítélje, valamint kötelezze a sértett meg nem térült kárának megtérítésére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában