Letartóztatás

2023.08.10. 11:03

Kalapáccsal ütötte fejbe a lopni kívánó férfit a vértesszőlősi szomszéd

Az éppen betörő és kutakodó férfit a szomszéd észlelte, aki két nagy ütés árán végül fel tudta tartóztatni az enyveskezűt. A lopással vádolt férfi még mard letartóztatásban.

Kemma.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a Tatabányai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének elkövetése miatt indítványozta a Tatabányai Járásbíróságon annak a férfinak a letartóztatását, aki Vértesszőlősön tört be egy házba, majd a szomszéddal is elbánt. 

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság az elkövető letartóztatását a bűnismétlés megakadályozása érdekében és a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának megakadályozása érdekében két hónappal, azaz 2023. október 17-ig hosszabbítsa meg.

A férfi letartóztatását a bíróság 2023. július 17-én rendelte el ugyanezen okokból.

A megalapozott gyanú szerint a férfi egy vértesszőlősi ingatlan melléképületéből egy kalapácsot és szerszámkészletet tulajdonított el, majd a lakóingatlan bejárati ajtaját feszegetni kezdte, ezután a melléképületben további kutatást végzett. Ezt észlelte a szomszédos ingatlan tulajdonosa, odament a gyanúsítotthoz és felszólította a cselekménye abbahagyására. Annak érdekében, hogy a gyanúsított az eltulajdonított dolgokat meg tudja tartani a szomszéd férfit megtámadta, a kalapáccsal két alkalommal a fején megütötte, aki az ütéstől elszédült, elesett. Ezt követően a gyanúsított az eltulajdonított dolgokkal együtt kiment a telekről, a szomszédos férfi utána ment és a rendőrség kiérkezéséig feltartóztatta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában