Indítvány

2023.08.22. 07:00

Hűvösön tartanák a cseles komáromi hálószobai rablót

A többszörös visszaesőt korábban már háromszor ítélték el jogerősen, most rablás miatt tarthatják továbbra is börtönben.

Kemma.hu

Rablás bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség indítványozta a  letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki egy komáromi lakás hálószobájából vitt el több százezer forintot. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a letartóztatás november 27-ig történő hosszabbítását indítványozta.

A férfi megtudta, hogy a lakás hálószobájában sok készpénzt tartanak. Ahogy arról beszámoltunk, a házigazda és másik két férfi tartózkodott a lakásban július 26-án, amikor az eset történt. A tettes kopogott az ajtón, mikor kérdezték bentről, hogy ki az, választ nem adott. Résnyire nyitották az ajtót, ekkor a rabló beszabadult a lakásba, majd bokszoló állást vett fel és azonnal a pénzért sietett. Magához vette a 670 ezer forint készpénzt és sietve távozott, hiába kérték hárman, hogy adja vissza az összeget.

Az elkövető távozása után a lakásban lévő két férfi távolabbról követte őt, útközben kértek rendőri segítséget. A nyomozó hatóság az elvitt pénzből 438 ezer 660 forintot foglalt le a rablótól. A férfi büntetett előéletű, akit vagyon elleni bűncselekmények, köztük két esetben rablás bűntette miatt mindezidáig három alkalommal ítéltek el jogerősen, továbbá vele szemben kábítószerrel visszaélés vétsége miatt büntetőeljárás van folyamatban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában