Ittasan balhézott

2023.08.22. 13:45

Egy napja szabadult a börtönből, tatabányai mentősre támadt a férfi

Egy hónapra letartóztatták a mentősre támadó visszaeső bűnözőt.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint közfeladatot ellátó személy elleni erőszak  bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatása elrendelését annak a férfinak, aki tatabányai mentőápolóra támadt. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte. A végzést az ügyész tudomásul vette, az elkövető fellebbezést jelentett be.

Az indítvány szerint a férfit augusztus 20-án 1 óra 57 perckor az Országos Mentőszolgálat a tatabányai kórház sürgősségi betegellátó osztályára szállította. A szállítást két rendőrjárőr biztosította. Az ittas férfi kifogásolta a szállítást, amely miatt a mentőápolót hangosan kiabálva szidalmazta és fenyegette. Az elkövető a kórházban a mentőszolgálat részéről a kórházi ellátásra átadása során a mentőápolót szándékosan megrúgta. A mentőápolónak zúzódása lett a karján.

Az elkövető büntetett előéletű. A bíróság legutóbb kábítószer birtoklás vétsége miatt pénzbüntetésre ítélte, amelyet a férfi nem fizetett meg, ezért azt a bíróság fogházbüntetésre változtatta át, ebből, illetve szabálysértési eljárásokban kiszabott elzárások végrehajtására tekintettel augusztus 19-én szabadult büntetés-végrehajtási intézetből.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában