Megtalálta, eltette

2023.08.24. 08:16

Ápolni jött a beteg dorogi nőt, az hálából 2 milliót lopott tőle

A lopás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki a betegségében neki segítő nőtől lopott kétmillió forintot meghaladó összeget.

Kemma.hu

A vádirat szerint a sértett néhány napig az elkövető dorogi lakásában tartózkodott azért, hogy a beteg nő segítségére legyen a családja és a háztartás ellátásában. Az elkövető június 1-jén bement a gondozó nő által használt szobába, ahol pakolás közben megtalálta a sértett megtakarított pénzét tartalmazó táskát. A sértett éppen nem volt ott a lakásban.

Az elkövető a sértett pénzéből ellopott 2 millió 100 ezer forintot, amelyből 570 ezret egy ismerősének adott, aki nem tudott a pénz lopott voltáról, utóbb ez a férfi visszaadta ezt a  sértettnek. A lopott pénz nagy részét az elkövető ismeretlen személyek felé fennálló tartozásai kiegyenlítésére költötte el. A pénzből a nyomozó hatóság 140 ezer forintot foglalt le a tolvaj szobájából, a lefoglalt pénzt a sértettnek visszaadta.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a nővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze a sértett meg nem térült kárának megfizetésére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában