Bíróság előtt

2023.08.07. 09:56

A nagymamájának sem sikerült a tatabányai dohánybolt előtt verekedő férfit +videó

Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság a férfit 240.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség bíróság elé állította a férfit, aki a nézeteltérést erőszakkal torolta meg.

A tényállás szerint 2023. április 28-án a tatabányai dohányboltnál az elkövető észlelte a sértett szóváltását édesapjával és nagymamájával. Az elkövető a már távozóban lévő sértetthez ment és őt két kézzel meglökte, amelytől a sértett egyensúlyát vesztette, de nem esett el, majd felé rúgott. Az elkövetőt az édesapja és a nagymamája megpróbálta visszatartani, azonban a férfi kitépte magát nagymamája kezéből, és a már távolodó sértett után szaladt, akit a földre lökött, majd egyszer megrúgott.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az elkövető kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság a férfit 240.000 forint pénzbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, az elkövető és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában