Csalás

2023.07.31. 12:20

Több millió forintot csaltak ki idősektől az „unokázó” csalók: letartóztatásban maradnak

Két férfi több millió forinttal károsítottak meg legalább négy idős embert, köztük egy komáromi lakost is.

Kemma.hu

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, két férfi több millió forinttal károsítottak meg legalább négy idős embert, így a Komáromi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben indítványt tett két gyanúsított letartóztatására. Dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy a Komáromi Járási Ügyészség indítványozta a két gyanúsított letartóztatása határidejének három hónappal, azaz 2023. november 13-ig történő meghosszabbítását.

A megalapozott gyanú szerint az egyik gyanúsított 2023. július 11. napját megelőzően egy internetes közösségi portálon keresztül megismerkedett egy férfival, aki arról tájékoztatta a gyanúsítottat, hogy internetes telefonkönyvben jellemzően idős sértetteket választ ki, akikkel telefon keresztül felveszi a kapcsolatot. Ezt követően ez a személy a sértettekkel való kapcsolatfelvétel során magát valótlanul ügyvédnek adja ki, és azt állítja, hogy a sértettek hozzátartozóját letartóztatták, azonban ő készpénz ellenében ügyészségi kapcsolatait kihasználva elintézi szabadlábra helyezésüket.

A gyanúsított és egy másik társa mindezekről tudva vállalta, hogy a megtévesztett sértettekhez elutaznak, és átveszik a sértettektől a hozzátartozójuk szabadlábra helyezése érdekében átadott készpénzt, valamint ékszereket, amely a nyomozás jelenleg rendelkezésre álló adatai szerint legalább négy esetben történt meg.

Az elkövetők ezzel a módszerrel több millió forinttal károsítottak meg legalább négy idős - köztük egy komáromi lakosú - sértettet.

A Komáromi Járási Ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság nyomozási bírája, 2023. július 13-án egy hónap időtartamra elrendelte a két gyanúsított letartóztatását, tekintettel arra, hogy velük szemben fennáll a bizonyítás megnehezítésének, a szökésnek és a bűnismétlésnek a veszélye. Az ügyészség indítványa szerint a letart

óztatás okai változatlanul fennállnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában