Kábítószer birtoklása

2023.07.11. 16:28

Oroszlányban és Szárligeten is vett drogot a férfi - füvet, speed-et, ecstasy-t vitt haza

Az oroszlányi férfi 2020 és 2021. években rendszeresen fogyasztott marihuánát, speed-et, ecstasy-t. A kábítószereket ismeretlen személytől Budapesten, a szárligeti vasútállomáson, valamint Oroszlányban vásárolta. Az Oroszlányi Rendőrkapitányság nyomozói házkutatást tartottak a vádlottnál, ahol kábítószert találtak és lefoglalták azt.

Kemma.hu

Ezt mind a férfinél találták a zsaruk

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Járásbíróság július 3-ján megtartott nyilvános tárgyaláson hozott ítéletet annak a férfinek az ügyében, aki több esetben vásárolt kábítószert fogyasztás céljából – tájékoztatott Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára. A megállapított tényállás szerint a férfi 2020. nyara és 2021. augusztus 15-e között több alkalommal vásárolt ismeretlen személytől kábítószer tartalmú anyagokat, melyeket pontosan meg nem állapítható helyen, időben és gyakorisággal elfogyasztott, illetve e célból magánál tartott.

 Az Oroszlányi Rendőrkapitányság nyomozói házkutatást tartottak a vádlottnál, ahol kábítószert találtak és lefoglalták azt. A Tatabányai Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat a visszaeső férfival szemben a Tatabányai Járásbíróságon – tudtuk meg Borbély Veronikától, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől. A járásbíróság az ügyészi indítványnak megfelelően 2 év börtönbüntetést és 2 év közügyektől eltiltást szabott ki a férfival szemben, továbbá elkobozta tőle a kábítószert.

Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, azonban az nem jogerős, ellene a vádlott és védője fellebbezést jelentett be enyhítésért. A járásbíróság az ítéletével egyidejűleg a vádlott letartóztatását megszüntette, elrendelte szabadságra helyezését, ugyanakkor elrendelte bűnügyi felügyeletét a másodfokú eljárás befejezéséig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában