Igazoltatás

2023.06.04. 11:00

Olyan autóst kapcsoltak le a rendőrök Tatabányán, ők sem hitték el, amit láttak

Azon kívül, hogy négy keréken gurult az autó, semmi más nem stimmelt sem a papírokkal, a sofőrrel meg pláne nem.

Kemma.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint egy, Tatabányai Rendőrkapitányság állományába tartozó, szolgálaton kívüli kolléga észlelte, majd jelezte a rendőrség felé május 31-én reggel, hogy Tatabányán, a Táncsics út irányába közlekedő személygépkocsi bizonytalan úttartással közlekedik, feltehetően annak vezetője ittas. A járművet követte, majd amikor azt leparkolta a vezető, akkor rendőrünk szolgálatba helyezte magát.

Eközben a helyszínre azonnal rendőri egység került kiküldésre. Hamar beigazolódott a gyanú, hiszen a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett. Ráadásul kiderült, hogy a járművezető vezetői engedéllyel sem rendelkezett, továbbá a biztonsági övét sem használta. A jármű okmányaival sem volt minden rendben, hiszen a gépkocsi műszaki érvényességi ideje lejárt, biztosítási fedezettel nem rendelkezett, illetve még a forgalomból is ki volt vonva.

Az 51 éves férfit az egyenruhások előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra mintavétel céljából. A kifújt érték alapján ellene büntetőeljárást indítottak, ha lett volna vezetői engedélye, akkor azt el is vették volna. A budapesti lakos által megvalósított többi szabálysértés, szabályszegés sem maradt büntetlenül, részére bírságokat szabtak ki az egyenruhások. Az engedély nélküli vezetés miatt a járőrök szabálysértési őrizetbe vették, majd fogdába vitték. Az elkövető június 2-án gyorsított eljárásban bíróság elé állt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!