Visszaeső bűnöző

2023.06.06. 21:36

Lopás, drogozás és kiskorú veszélyeztetése után sem javult meg a férfi, hűvösre kerülhet

A férfi négyszer volt már korábban büntetve, és jelenleg is két büntetőeljárás van folyamatban ellene kábítószer birtoklása miatt. Most kezdeményezték a letartóztatását.

Kemma.hu

Lopás ügyében az Esztergomi Járási Ügyészség a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki lemeztető, ereszcsatorna, és szalámi lopásban vett részt – tudtuk meg Dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

Az indítvány szerint a férfi négyszer volt büntetve, legutóbb a bíróság január 24-én jogerőssé vált határozatával kiskorú veszélyeztetésének bűntette és más bűncselekmény miatt 1 év börtönbüntetéssel sújtotta, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A férfival szemben két büntetőeljárás van folyamatban kábítószer birtoklás vétsége miatt.

A férfi május 12-én Dorogon egy családi ház udvarára a kerítésen át beugrott, ahonnan egy lemeztetőt adott ki az utcán várakozó társának. Az időközben hazaérkező sértett számon kérte az elkövetőket, akik a rendőrség kihívásával fenyegetődzéstől megijedtek, a lemeztetőt visszavitték, és bedobták az ingatlan udvarára.

Ezután május 30-án egy esztergomi, üresen álló önkormányzati épület ablakát betörte, oda bement, majd az egyik ablakon kihajolva a tetőhöz rögzített ereszcsatornát egy fém csővel feszegetni kezdte, azonban cselekményét befejezni nem tudta, mivel az időközben helyszínre érkező közterület-felügyelők ebben megzavarták.

Majd június 5-én egy dorogi üzletből 12 darab, összesen 52 ezer forint értékű nemespenészes szalámit lopott úgy, hogy azokat a nála lévő táskába rejtette, majd az üzletből e termékek kifizetése nélkül kívánt távozni, azonban a biztonsági szolgálat feltartóztatta. Az indítvány tárgyában az Esztergomi Járásbíróság június 7-én ülést tart, amelyen az elkövetőt meghallgatja, azt követően hozza meg végzését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában