Közlekedési verseny

2023.06.07. 08:05

Komáromban versenyeztek autókkal, motorokkal, forgalmat is irányítottak a rendőrök (videó, fotók)

A tizenkettedik szakmai közlekedési verseny vármegyei döntőjét rendezték meg kedden Komáromban, amelynek során a részt vevő rendőrök gyakorlati és elméleti tudásukról is számot adtak.

K. D.

A karos forgalomirányítást is gyakorolták a versenyen

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Sólyáné Farkas Friderika alezredes, szervező elmondta, a résztvevők gépkocsizó járőr, motoros járőr, illetve karos forgalomirányító kategóriákban próbálhatták ki magukat. Mindegyik kategóriához elméleti feladat is kapcsolódik, amelynek során rendőrkollégáik KRESZ-ismeretükről és szakmai tudásukról adnak számot. A gyakorlati feladatok során gépkocsikkal, illetve motorral mutathatták be szakmai rutinjukat a rendőrök. Tudásukat élesben is hasznosítani tudják majd a közúti forgalomban.

Az alezredes hozzátette, egyre kevesebb esetben irányítják rendőrök a közúti forgalmat, de a jogosítványt szerzőknek ismerniük kell a rendőri karjelzéseket. Mint mondta, ezen a versenyen is látszott, hogy sok autós nem tudja, hogyan reagáljon a karjelzésre. A megmérettetésen azt is pontozzák, hogy a versenyző rendőr hogyan segítik azon sofőrök közlekedését, akik nem ismerik meg karjelzésüket.

Arra is kitért, a vármegyei rendőrök mindig jól teljesítenek ezeken a megmérettetéseken. A felkészülésük során az is pluszmotivációt jelentett nekik, hogy tavaly vármegyénkben rendezték meg az országos fordulót, ahol sok hasznos, apró fogást elsajátítottak, amelyeket az idén hasznosítani tudnak. A kategóriák győztesei tovább folytatják majd a versengést a következő fordulóban is. Szeptemberben rendezik meg ugyanis az országos döntőt, amelynek ezúttal Vas vármegye ad otthont.

Eredmények
A karos forgalomirányító kategóriát Nagy Dávid őrmester nyerte, míg az autós járőr kategóriában Kovács István törzszászlós volt a legjobb. A motorosok között Tóth Árpád zászlós végzett az első helyen. A helyezések mellett több különdíjat is kiosztottak, Bélafalvi Péter főtörzszászlós KRESZ- és szakmai elméleti különdíjat is kiérdemelt. A résztvevőket Farkas Gábor vármegyei rendőrfőkapitány is köszöntötte, aki megdicsérte kollégái teljesítményét.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!